Bağımsız RPG severiz


Nette gezinirken enteresan şeylerle karşılaşıyorum, hoşuma gidiyor. Örnek olarak birbirini fark etmiş, bir araya geldiklerinde de fikir üretmiş iki kişi…

Alan Wansom ve Robert Porter’dan ve “Cryamore” projelerinden bahsediyorum.

Aslında projeden benim de daha bir ya da iki gün önce haberim oldu. Tam da Machinarium’un üzerine bunun denk gelmesi de kader gibi.

Yüzüklerin Efendisi’nin film hataları listesini ararken -hiç sormayın neden- enteresan ve güzel bir çalışmaya denk geldim. Şöyle;

Çok güzel hazırlamış gerçekten…

Çalışmanın sahibi Alan Wanson’u biraz gezinince, oyun projelerini -Cryamore- ve şimdiye kadar ki çalışmalarını gördüm. Cryamore’un kalan kısmı olan Robert Porter ve Aivi Tran’a da tabi ekstra yer lazım.

Robert işin daha “animevari” çizim tarafını halleden kişi. Deviantart’taki sayfasında da örnekleri gördüğümde tamam dedim, bu eleman olmuş. Oyundaki karakter tasarımlarının çoğu ve genel sistem sorumluluğu onda.

Aivi Tran ise oyunun müzik kısmını ele almış halde. Daha önce Rozen Maiden (anime), Breeze In The Clouds (oyun), Project VGM (hayali bir oyun projesi) için çalışmış ve bolca üretmiş bir piyanist ve sair.

Cryamore buluşması, eski tarz -oldskool- Final Fantasy -animevari- RPG dinamiklerinin, yeni nesil mobil RPG oyunları ile -Zenonia- çarpışması gibi. Animasyonlar piksel sanatını icra ederken, oyun temelde basit kes biç -Hack’N’Slash- tarzında. Tabi ufak detaylarla oyuncuyu şenlendirmeyi unutmamışlar. Mesela saat 20:00 olduktan sonra gece müziği, 06:00’dan sonra gündüz şarkıları sizi karşılıyor. Mini ara demolar ve karakter etkileşimli hikaye anlatımları gibi detayları sadece saniyeli videolarda görebiliyoruz ama gelecek güzel görünüyor.

Yakın zamanda Kickstarter üzerinden destek toplamaya başlayacaklarmış. Denenir mi? Tabi ki. 2 paket sigara yerine 5$ gönder gitsin adamlara, fena mı olur yaratıcılığı desteklemek?

Cryamore: cryamore.tumblr.com / twitter.com/Cryamore

Alan Wansom: Deviantart sayfası, Kişisel sayfası

Robert Porter: Deviantart sayfası, Kişisel sayfası

Aivi Tran: Kişisel sayfası

Ben diyorum ki: